Morrisons

Client Name

WM Morrisons PLC

Duration

33 Weeks

Completion

31/08/2018

Project Overview

Share Article:

Lindum was appointed by Morrisons to complete a refurbishment to its food manufacturing facility in Rushden, where potatoes are washed, graded,
bagged and distributed to its stores nationwide.

New processing equipment was installed at the facility which required refurbishing the factory to accommodate it plus an upgrade to the M&E and
refrigeration services, which was a large proportion of the works.

Works were undertaken in a live food factory environment which operated 24/7. Construction could not interfere with the site’s production schedule and a priority was to keep the business running.

This was achieved by some of the more complex works being performed throughout the night to limit the disconnections on site. We also worked weekends and long shifts.

We proposed altering the design in the new walls from blockwork, which can create significant levels of dust and requires steelwork, scaffolding and painting when complete to changing the material to white hygienic walling which arrive to site ready to install and reducing the works by a number of weeks, providing a cost effective solution.

We overcame several challenges throughout this project, including changes to the programme to accommodate both early and late process equipment deliveries. Wall and floor works were not completed until the process equipment installations were complete to aid the process.

The project finished on time and under budget resulting in Lindum being appointed for the Phase Two works which saw the refurbishment and alteration of the ground floor offices to provide a new staff canteen, kitchen and quality control area.

The internal works included altering the existing demountable partitions; forming a new canteen area with kitchen facilities; M&E upgrade to the kitchen and redecoration and floor finishes to the entire ground floor.
The external work included a new footpath to the goods-in area and relocation of existing turnstiles forming a new staff entrance into the ground floor.